Siirry pääsisältöön

Kirjoittaa e-kirjaa ja tienaa rahaa sen myynnistä

  E-kirjojen kirjoittaminen Internettiin julkaistaan päivittäin kymmeniä uusia e-kirjoja, joiden hinta alkaa muutamasta eurosta satoihin euroihin.  Amazon ja Nord Print ovat yrityksiä, joiden avulla voi julkaista oma e-kirjaa internettiin. Kirjat, lukeminen Valitse mielenkiintoinen aihe ja sellaisen, josta voi kirjoittaa hyvin ja paljon.  Tässä tienaustavassa kyse ei ole äkkirikastumisesta ja tässä kerrotaan vain, miten niillä voi tienata rahaa. E-kirjan kirjoittamiseen kuluu paljon aikaa, mutta se on kannattava, jos kirjaa myy hyvin. E-kirjojen suosio on kasvussa ja myös yrityksiä, jotka tarjoavat e-kirjoja kuukausimaksua vastaan.  Hankalin asia e-kirjan julkaisemisessa ja myymisessä on itse kirjoittaminen. E-kirjan tulee olla laadukas ja mielenkiintoinen, sen täytyy olla hienosti muotoiltu kirja ilman kirjoitusvirheitä.  Kun e-kirja on valmis julkaistavaksi, niin siitä voi markkinoida erilaisilla alustoilla, näitä ovat Facebook, Instagram, omat nettisivut, blogit tai

5 keinoa ansaita rahaa kotoa käsin Suomessa

Tässä artikkelissa kerron lyhyesti, miten ansaita rahaa kotoa käsin Suomessa. Jokaisesta keinosta on kerrottu yksinkertaisesti, lisätietoa löytyy netistä helposti. Listassa on viisi tapa saada lisää rahaa.

1. Myynti- ja asiakaspalvelija työpaikat

Jos olet erinomainen asiakaspalvelija tai hyvää myyjää, niin avoimia työpaikkoja tältä alalta löytyy työpaikkahakusivustoista. Kaikkiin tehtäviin ei ole edellytyksenä aiempaa kokemusta omaava henkilö vaan usein asenne ja halu oppia ratkaisee useiden työpaikkailmoitusten mukaan. Työt voi suorittaa kotona, joten toimistolle ei tarvitsee lähteä. Esimerkiksi voi toimia puhelinmyyjänä, chat-asiakaspalvelijana, ajanvaraajana tai virtuaalisassistenttina. 


2. Vuokraa omaisuuttasi 

Oletko kuullut Airbnb toiminnasta? Jos sinulla on asunto, mökki tai joku tyhjä tilaa, niin voit harkita sen laitettavaksi vuokraan. Airbnb on internetalusta, jossa kuka tahansa voi ilmoittaa oman asunnon tai huoneen vuokrattavaksi. Airbnb:ssä voi oman asunnon tarjota matkailijoille lyhytkestoista majoitusta varten. Tällöin huoneen tai koko asunnon vuokrannut henkilö maksaa tietyn summa tilan omistajalle majoituksesta. Airbnb:stä saadut tulot tulee ilmoittaa veroilmoituksessa. 


3. Ryhdy verkkosivu tai mobiilisovellus testaajaksi

Tämä yksinkertainen tapaa ansaita rahaa kotoa on toimia testaajana, kun yritykset haluavat kuulla mielipiteitä uudesta verkkosivusta tai mobiilisovelluksesta. Työtehtävä on hyvin simppeli, käytät aikaasi testaamiseen johonkin yllä mainittuihin asioihin. Firmat palkitsevat testaajia usein rahalla, ja on hankala sanoa palkkion suuruudesta. Se riippuu paljolti työtehtävän koosta ja pituudesta. Monesti palkkiota maksavat suoraan pankkitilille tai lähettävät lahjakorttia. Testattavaksi voi olla vaikka uusi mobiilipeli, jonka tullaan parantamaan testaajan kehitysehdotuksilla.


4. Toimia kirjoittajana

Jos olet erinomainen kirjoittamaan pitkiä tekstejä suomeksi tai englanniksi, niin tämä tehtävä voi olla sinulle sopiva keinoa ansaita rahaa tai lisätulona. Useat verkkosivujen ylläpitäjät etsivät kirjoittajia ja maksavat hyvin erinomaisesta tekstistä. Usein maksettava summa määräytyy sanamäärän mukaan ja kirjoittaja ja verkkosivun omistaja sopivat keskenään. Tämä keino ansaita rahaa voi tehdä kotona ja siihen tarvitse tietokoneen ja internet-yhteyden. Mitä parempi teksti/ artikkeli, niin sitä paremmat korvaukset ovat eli rahaa saa enemmän jos onnistuu kirjoittamaan ns. "myyvän tekstin".


5. Myy leivoinnaisia 

Jos olet hyvä leipuri ja osaat tehdä maistuvia leivoinnaisia, niin harkitse niiden myymistä ja ansaitse rahaa samalla kun teet työt, josta nautit. Useat yksityistilaisuudet tilaavat leivoinnaisia tilaisuutta varten suoraan yksityishenkilöitä. Omaa osaamista kannattaa mainostaa paikallisissa Facebook ryhmissä, sillä saat tunnettavuutta kotikaupungissasi. Useat kaupungin asukkaat haluavat tukea paikallisia, joten leivonnaisten myynti voi olla hyvä tapa tienata rahaa omassa asuinpaikkakunnassa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mistä saada lisätuloa Suomessa? - Ansaitsee lisätienestiä näillä vinkeillä

Mistä saada lisätuloa Suomessa? Lisätuloja voi olla monella tapaa tarpeen, jos haluaa esimerkiksi säästää jotain tavoitetta varten, kattaa yllättäviä menoja tai nauttia elämästä enemmän. Onneksi on olemassa useita keinoja, joilla voi hankkia lisätuloja kotona tai työn ohessa. Tässä artikkelissa esitellään muutamia ideoita, jotka voivat auttaa sinua lisäämään tulojasi. Yksi tapa on toimia freelancerina ja myydä omaa osaamistaan tai ammattitaitoaan erilaisiin kirjoitus-, käännös-, suunnittelu- tai konsultointitehtäviin. Voit etsiä sopivia töitä netistä eri alustoilta, kuten Upwork, Fiverr tai Free.fi, ja valita niistä sellaisia, jotka kiinnostavat sinua ja sopivat aikatauluusi. Freelancerina voit määritellä oman hintasi ja työskennellä joustavasti silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Toinen vaihtoehto on valmistaa ja myydä omia tuotteitasi, kuten käsitöitä, koruja, leivonnaisia tai vaatteita. Voit hyödyntää omaa luovuuttasi ja kädentaitojasi ja luoda jotain uniikkia ja arvokasta. Voit m

Näin voi tienata rahaa blogilla vuonna 2023 | Parhaat blogialustat aloittelijoille

Näin voi ansaita rahaa kirjoittamalla blogia Blogin mainostulo voi olla hyvä lisätulon lähde, jonka voi tienata vaikka työn ohella. Nykyään on helppoa rekisteröidä verkkotunnusta ja perustaa blogi. Tämän artikkelin olen kirjoittanut Blogger.com alustalla. Kyseinen alusta on hakukoneyhtiö Googlen omistama blogipalvelu. Blogin perustamiseen tarvitset aluksi vain blogialustan. Näitä ovat Blogger, WordPress, Webnode ja Weebly. Tämä artikkeli on kirjoitettu Blogger alustalla. Internet on tehnyt bloggaamisesta valtavirtaa siihen pisteeseen, että verkossa voi olla yli puoli miljardia blogia, kun luet tätä artikkelia. Oletko yllättynyt siitä, että kuinka monta verkkosivua ja blogia ilmestyy kun kirjoitat hakukenttään "tienaa rahaa netissä" tai samanlaista hakusanaa. Ensimmäinen steppi on valita itsellesi kiinnostava aihe, josta pystyt kirjoittaa tekstejä. Niche eli aihe, josta sinulla on tietoa ja kokemusta. Toisena sinun tulee julkaista artikkeleita ja kirjoittaa hakukoneen ystäväll

Miten voi tienata rahaa helposti TikTokin avulla

TikTok on mobiilisovellus, johon voi ladata videoklippejä nähtäväksi maailmalle. TikTokin avulla voi myös tienata rahaa. TikTokissa voi toimia sisällöntuottajana ja tehdä videoita omasta mielenkiinnon aiheesta ja harrastuksesta.  Rahan tienaaminen TikTokin avulla on pitkä prosessi siitä syystä, että videot menevät viraaliksi ja niiden katselukerrat kasvavat kokoajan. Mitä enemmän seuraajia löytyy TikTok tilillä, sitä suurempia ovat mahdollisuudet tienata rahaa sillä sometilillä.. Yksi näistä keinoista tienata rahaa on solmia yhteistyötä pienen yrityksen kanssa. Näin nimittäin toimivat eri pienet mikrovaikuttajat. Yritys saa näkyvyyttä TikTokissa ja sen mahdollisten asiakkaiden määrä kasvaa. Saman aikaan sisällöntuottaja saa korvausta firmasta. Nykyään mikrovaikuttajia on paljon eri somealustoilla ja heillä on seuraajia välillä 1000- 10 000.   Tämän sovelluksen avulla yritys saa tunnettavuutta nuorten välillä, sillä nuoret käyttävät eniten TikTokkia. Vaikka hyville ansiolle on vaikea pä